Medusas Øje

Grantræerne farvedes af et glødende, dansende lys. Huset stod i flammer! Og der var mennesker derinde! Levende eller døde! Som de havde pligt til at forsøge at redde ud. Jo kunne ikke høre bilen, på grund af brølet fra flammerne, men hun så lyskeglen og borede ansigtet ned i den bløde skovbund.
   Da bilen var forsvundet, løb Jonathan op imod huset. Mag fulgte lige i hælene på ham. Jo ville også rejse sig, men hun kunne ikke … og hun kunne høre og se, at det var lige meget … vinduerne eksploderede og varmen … det så ud som om Jonathan og Mag ramte en usynlig mur, der kastede dem tilbage.

De 15-årige tvillingesøstre Mag og Jo synger i Roskilde Domkirkes pigekor. Efter en korprøve overhører de en skræmmende samtale mellem en kirketjener og en præst. En samtale om flygtninge og dødstrusler. Tvillingernes nye viden åbner en afgrund under deres trygge teenageliv. Sammen med vennen Jonathan tvinges de til tage to svære og livsfarlige valg. Bør de trodse love og myndigheder i en retfærdig sags tjeneste? Tør de sætte sig op mod en organisation, der ikke tøver med at dræbe?

 

Lektørudtalelse:

Bak Sørensen, Lasse
Medusas øje (2013) - BOG

Anvendelse/målgruppe/niveau
Her kommer en virkelig god spændingsroman til de lidt ældre læsere. Bogen henvender sig til de 13-16-årige både piger og drenge, der kan lide spænding sat i realistiske rammer. Forsiden og bagsideteksten formidler bogen godt

Beskrivelse
Lasse Bak Sørensen har tidligere skrevet Rasmus og Julie samt fantasybogen Taya. Her har han lavet en spændingsroman, der foregår i et realistisk miljø. Tvillingerne Jo. og Mag. overhører ved et tilfælde, at præsten i Roskilde Domkirke skjuler en flygtningefamilie. Da præsten bliver skudt ved et attentat, rodes Jo. og Mag. samt deres kammerat Jonathan ind i organiseret kriminalitet, nazisme, mord og had. Medusas øje er neglebidende spændende lige fra første side. Der er flere parallelle forløb i historien, som alle viser noget om næstekærlighed og selvtægt. Bogen er særdeles velskrevet, sproget flyder, og historien virker plausibel indenfor rammen.

Sammenligning
Jeg har svært ved at sammenligne Medusas øje med noget. På den ene side er det en typisk spændingsroman med mord, opklaring og spirende kærlighed, men grundet de flere lag i historien, rummer denne roman så meget mere end plottet. Realistisk spændingsroman der giver stof til eftertanke.

Samlet konklusion
Denne bog er særdeles velskrevet. Den har alle elementer til en god spændingsroman og vil begejstre målgruppen. En virkelig god bog med stof til eftertanke for de unge.
Lektør: Henriette Olesen

 

 

 

Se anmeldelse/intro

Medusa

Køb bogen af forfatteren for 250,- incl. forsendelse.
Skriv til tayasfar@gmail.com

 

 

webdesign: yes-yes.dk