Om Rasmus og Julie

Hun var flottere, end hun plejede at være – faktisk smuk – på sådan en lidt vild og farlig måde. Hendes hår var samlet i nakken, men to lange, spidse, sortblanke lokker var faldet frem foran ansigtet. Det så ret tjekket ud … Catwoman!
    Hun svedte også, men ikke på den fossende måde som jeg. Huden over hendes kraveben skinnede glat, og der i den bløde hulning opdagede jeg udspringet af en kilde, der hurtigt fandt den letteste vej igennem terrænet.
    Hvorfor skulle jeg sparke og slå på hendes krop? Det virkede pludselig fuldstændigt meningsløst, når jeg kun havde lydt til at kysse og kærtegne den.

Beskrivelse af bogen:

Ungdomsromanen Rasmus og Julie, handler om den 15-årige Rasmus´forelskelse i den dejlige Julie.
Brønshøj, hvor historien begynder er ikke ligefrem Romeo og Julies Verona, og familierne Andersen og Jensen er heller ikke dødsfjender. Men problemerne, dem er der faktisk næsten lige så mange af:
- Rasmus elsker Julie, Julie elsker ikke Rasmus.
- Julie er Rasmus´storesøsters bedste veninde.
- Julie er halvandet år ældre end Rasmus.
- Julie skal i gymnasiet efter sommerferien.
- Julie ser hamrende godt ud.
- Julie kan score hvem som helst....
Der er dog også et par lyspunkter eller tre: Julie skal på sommerferie med Rasmus´familie i hele 14 dage, Rasmus´gode ven Futte skal også med... og solen skinner.

En kort anmeldelse fra læser på Boganmeldelse.com:

En fed ungdomsbog! (Bedømmelse 5 ud af 5)
» Tasselhoff

Way to go, Lasse! Du har skrevet en virkelig fed og interessant bog, og den bliver aldrig kedelig! Held og lykke med din næste bog som jeg glæder mig til at læse! =)

Tasselhoff

Et link til anmeldelser og lektørudtalelser.

Lektørudtalelse

Det har været en fornøjelse at læse denne ungdomsroman om Rasmus og Julie, som er Lasse Bak Sørensens debut som forfatter. Sproget er friskt og ungdommeligt og skaber troværdige stemninger/miljøer bogen igennem. Også persontegningerne er så ægte, at man som læser kan se de usikre pubertetsdrenge for sig og leve sig ind i deres kvaler omkring de "tilsyneladende" mere voksne og selvsikre piger. Alt serveret med indlevelse, humor og varme. 15-årige Rasmus er forelsket i dejlige, flotte Julie, men han har nogle problemer: Julie er ikke forelsket i ham, hun er hans storesøsters bedste veninde og værst - hun er 1½ år ældre end ham. For Rasmus er der dog også et par lyspunkter: Julie skal med familien i sommerhus i 14 dage, og hans bedste ven Futte skal også med. I de fleste ungdomsbøger er pigerne hovedpersoner. Derfor er det velgørende med en roman som denne, hvor vi får historien serveret gennem drengeøjne. Omslagsillustrationen refererer fint til bogens indhold, men jeg synes nok, at Rasmus ser for trist og opgivende ud. Anderledes god reklame for bogen giver det velvalgte, korte tekstudsnit på bagsiden. Målgruppe: 6. klasse og opefter. Tillykke LBS. Forhåbentlig hører vi snart fra dig igen.

Lektør: Else Kristensen (Skolebibliotekar)

Læs Politikens anmeldelse - klik her!

Bogen er desværre udsolgt fra forlaget.

Find den på bibliotek.dk og lån den på dit bibliotek.

 

 

 

Rasmus og Julie

 

webdesign: yes-yes.dk